Hi havia una vegada una bruixa anomenada Mariona. Aquesta era una bruixa bona i no semblava pas, que fos una bruixa, perquè anava vestida igual que nosaltres. No portava barret punxegut, ni volava amb l’escombra. Amb ella vivien dos nens. Una nena anomenada Irina i un nen anomenat Marc. Ells dos eren germans i no tenien pares. Vivien amb la Mariona en la gran ciutat en una casa vermella com una poma. En la casa hi havia una cuina molt gran, amb una taula i tres cadires, el lavabo, tres habitacions i un gran jardí al davant de casa. Una d’aquestes habitacions era l’habitació de la Mariona i des de petits els hi havia prohibit l’entrada a la seva habitació.

Un dia d’estiu, en Marc es va preparar un gelat. Se l’estava menjant tranquil·lament i li va entrar la curiositat per saber que hi havia a l’habitació de la Mariona. Amb el gelat a la mà va entrar a l’habitació. Es va quedar sorprès de totes les coses que hi havia, però el que més li va cridar l’atenció era un llibre. El va agafar i el va obrir. Dintre va trobar un munt de pocions màgiques. Mentre l’estava llegint tot emocionat, sense adonar-se se li va caure el gelat a sobre del llibre i, sense saber perquè, ell es va quedar convertit en un porc, no va poder parlar solament podia fer el so que fan els porcs (oin, oin,...). Espantat va sortir corrent de l’habitació, perquè algú cridava el seu nom.

- Marc! Marc! On ets?. Vine a la cuina que anem a dina. Si que triga aquest nen.- Va dir la Irina enfadada.

De sobte va sentir un soroll que venia el darrer seu, ella es gira. Era el Marc, convertit en porc, que havia trepitjat un globus verd.

- Aaaaaaaaah!.- Va cridar la Irina.

Al sentir el crit, la Mariona va anar cap a la cuina per veure el que passava. Va trobar-se la Irina i al seu costat un porc. La Mariona de seguida, va pensar que era en Marc.

- D’on ha sortit aquest porc? I on es en Marc.- Va dir la Irina.

- Em sembla, Irina, que aquest és el teu germà.- Va dir la Mariona.

- Com vols que sigui el meu germà! No pot ser! A veure si es veritat! Marc portem la teva joguina preferida.

En Marc va anar-se’n corrents cap a la seva habitació i va agafar la joguina, era un avió de color groc i la va portar. En aquell moment, la Irina s’adonà que era el seu germà.

- Mariona, que li ha passat al meu germà?.- Va dir enfadada.

- Jo sabia que algun dia o altre ho esbrinaríeu.

- El que? Que hem esbrinat.- Va dir la Irina.

- Ara t’explico la història: “Quan jo tenia la teva edat, la meva àvia em va explicar que tenia poders màgics. És a dir, em va dir que era una bruixa bona i que ho seria per sempre. I amb els meus poders puc convertir en animals a aquells nens que es porten malament. Com totes les bruixes, tinc un llibre de pocions a la meva habitació, ara ja sabeu el motiu pel qual no us he deixat entrar mai en ella. Però com en Marc és un nen curiós ha entrat i ha tocat alguna cosa que ha fet que s’hagi convertit en un porc.

- Doncs torna´l com era?.- Va dir la Irina.

- Però no sé com fer-ho, perquè no se que ha passat i a més en Marc no es porta malament.

La Mariona va estar pensant i pensant, i va descobrir que a l’àvia li havia passat més d’una vegada això i ella ho sabria arreglar. Van fer les motxilles, van pujar al cotxe i van marxar cap el poble on vivia l’àvia. Durant el viatge van estar cantant i rient.En arribar, la Mariona li va explica a la seva àvia el que havia passat. I aquesta va contestar:

- No us amoïneu, demà començaré a preparar-lo tot perquè ara ja és fosc i no es veu gaire.

Aquella nit, quan tots estaven dormint, en Marc sense fer soroll, va voler fer un passeig en el poble. Volia descobrir el que hi havia. Passejant, passejant va arribar en un lloc on solament se sentia crits de porcs. Es va espantar molt, però tenia la curiositat per saber que era i el que passava. Va veure que la porta, de la granja, estava oberta i que hi havia un home alt i fort, que estava pegant als porcs. L’home girà el cap i quan el va veure, va sortir corrent darrera d’en Marc, el va agafar i li va dir:

- Porc, tu seràs el següent!.El va deixar en una corralina on hi havia més porcs. Va passar l’estona, l’home estava molt i molt cansat i li digué enfadat:

- Porc, demà quan m’aixequi seràs el primer que pegaré, avui t’has salvat perquè estic cansat.

El dia següent, l’home va agafar en Marc per les quatre potes però ell no parava de moure´s. Finalment va tindre la sort de poder escapar de les mans d’aquell home dolent i va anar-se’n corrent cap a casa. A l’arriba, va veure la seva germana.

- On estaves, Marc?. Quan m’he aixecat no hi eres i m’he preocupat molt per tu.- Va dir la Irina enfadada.

- Oin, oin.- Va respondre.

- Bé, no t’entenc però l’important és que estàs bé. Estirat una estona en el sofà, mentre ajudo a l’àvia de la Mariona.

En Marc es va quedar dormit en un moment. La Irina va agafar-lo i el va portar el llit de l’àvia. Desprès va anar a la cuina a esmorzar amb la Mariona i l’àvia d’aquesta. Mentre estaven esmorzant l’àvia va dir:

- Mireu, hem de començar a preparar la poció i per això necessitem: Una joguina que li agradi, herba de poliol i xocolata. Tot això ho hem de ficar en una olla i barrejar.A l’acaba d’esmorzar, van anar a buscar tot el que necessitaven. Quan ja ho tenien tot, van ficar-ho a dins de l’olla i l’àvia ho va barrejar tot amb una cullera de fusta, fins que es va desfer la xocolata. Quan estava ben barrejat, les tres van anar cap on dormia en Marc, la Irina va obrir-li la boca i l’àvia va donar-li la poció i aquesta va fer efecte. En Marc va tornar a ser un nen.

Poc desprès es va despertar i les va trobar totes pel seu voltant.

- Marc, tornes a estar igual que sempre.- va dir la seva germana, tota contenta.

Ell va anar cap al mirall, es va mirar i es va posar molt content. Va pensar que tot havia sigut un somni.

I tot això és tan veritat com si no hagués passat.

comments powered by Disqus

Altres contes